5.22.2012

Kungligt dop och bio

Sitter just nu och kollar på dopet av Estelle. SÅ söt bebis!! Victoria och Daniel är så fina tillsammans. Kommer ihåg för snart två år sedan när jag kollade på deras bröllop. Vackert det var. Nu har de sin lilla bebis som ska förgylla deras vardag.

Helt sjukt egentligen, hon har liksom INGEN aning om vad hon föds in i. Att man ska växa upp med att man är prinsessa och ha en speciell roll, fast man ändå är sig själv. Representera Sverige och ha massor med ansvar, som hon just nu, inte har någon aning om. En dag ska hon bli drottning. Tänker på alla kungabarnen som är så olika egentligen man kan bli. Man ser Victoria som är väldigt ansvarstagande och ställer upp och tar sig an sina uppgifter, medan Madelen är i New York och lever sitt egna liv utanför de kungliga ramarna. På ett sätt kan jag faktiskt förstå henne, för på något sätt vill man ju vara en helt vanlig människa. Kunna göra VAD man vill, NÄR man vill utan att tänka på hur man ser ut, om man råkar klia sig under armhålan utan att världens press står och fotograferar. Och Carl Philip som också är ganska ansvarstagande ung man, men har väl haft sina dagar han också säkert.

Och vi alla är ju bara människor. Det sägs ju att alla människor ska behandlas lika och att alla människor är lika värda men på något sätt så känns det inte som om det uttrycket håller. Tänk att visst, människor som blir kända, gör någonting bra, spelar in en sjukt bra action rulle, får in 100 miljoner i lön och anses vara en otroligt viktig och bra människa. Och ABSOLUT så är väl det ett bra jobb av denna celebritet, men sen finns det människor som knappt får äta ett mål om dagen, och det känns väldigt orättvist. Man väljer ju självklart hur man lever sitt liv, och ibland blir det ju annorlunda beroende på situationer osv. Men att det ska vara så stora klasskillnader. Och att man ska anses som så himla viktig som person. För i grund och botten är vi ju alla av samma art och vi är precis mer eller mindre likadana.

Oj vad krångligt det blev nu, men såhär känner jag litegrann. Kan vara helt ute och cykla men då får det väl vara så.

(Och ang. smink för barn. Håller med er om det. Bara det är leksmink och att de vet om det så är det ju okej! Kan bli så fel bild med just barn för det är så känsligt med tanke på skönhetstävlingar osv men det ska jag INTE ta upp nu, haha!)

Nu ska jag steka en hamburgare, göra mig i ordning och sedan åka in och möta kusin i Västerås för att se på Hungerspelen. Ha en fin och solig tisdag! KRAM


Helt utpumpade efter the run.

Yeah. I got a medal.


Mina finaste och underbaraste föräldrar <3

1 kommentar:

Frida sa...

Äre dina föräldrar ? :O whaat. fyfaan vad dom har gått ner! Vilken förändring alltså. Ni är så duktiga :)

/ Frida Persson