1.23.2013

How to pop corn

Jag har en fråga. Hur i helskotta poppar man popcorn?! Mina blir aldrig riktigt bra, antingen asbrända, eller så går påsen inte ens upp (nu hur det är möjligt!!) eller så poppas det men så är det tre poppade popcorn och resten är kärnor.

TIPS MOTTAGES TACK!!!

Hur gör man för att de ska bli alldeles fina och lite gyllene?

bild tagen från google.

3 kommentarer:

Jenny Frank sa...

Micropopcorn måste läggas på det där fatet som snurrar runt, i micron, och verkligen ligga i mitten, så att hela påsen liksom roterar. Sen måste du vakta påsen och vänta tills du kan räkna till 3 mellan varje popp. Så det blir liksom ett popp, och sen räknar du 1...2...3, och sen ska det poppa igen, och när det väl har tystnad så är det klart, och då tar du ut påsen och skakar lite, innan du försitkigt öppnar påsen.

Är det på spis så tar du fett, t ex olja, typ 2-3 msk i en kastrull, o sätter på värmen. Sen har du i "majskornen" så att det blir som ett lager i hela botten (endast ETT lager, inget dubbellager!!). Å så haru på locket. När du börjar höra popp så skakar du hela kastrullen med jämna mellanrum, och när du typ inte hör det poppa längre, så är det klart!

Haha, Jennys popcornskola nr1

dudurududuru sa...

lite gyllene :) hälLER GULD PÅ DOM :)

clarie sa...

gör egna i kastrull! massa rapsolja, popcorn och smör och sen poppa på högsta tills du märker att det börjar avta lite granna. då stänger du av värmen tar sakta bort från plattan och häller upp! smöriga popcorn som du kan krydda hur du vill!